GymBeam Sardinky ve vlastní šťávě - 125g
Sardinky ve vlastní šťávě - obsahují 21,7 g bílkovin ve 100 g a mají nízký obsah tuku
Sardinky ve vlastní šťávě obsahují ve 100 g celkem 21,7 g kvalitních bílkovin, které přispívají k ochraně a růstu svalové hmoty. Ve stejné porci mají jen 2,2 g tuku, přičemž se jedná převážně o zdravé tuky, mezi které patří například omega-3 mastné kyseliny. Jsou tak velmi populární mezi sportovci a lidmi, kteří se snaží zhubnout.
Podle obecných doporučení by měl člověk sníst 2-3 porce ryb každý týden. Obsahují totiž důležité omega 3 mastné kyseliny a další pro tělo nepostradatelné látky. Pravidelná konzumace ryb, jako jsou například zmíněné sardinky, je prospěšná z mnoha ohledů. Proto je pravidelně zařazují také lidé, kteří usilují o vyvážený jídelníček.
Díky praktickému balení si je můžete vzít na cesty, a mít tak vždy po ruce rychlý zdroj bílkovin. Skvěle chutnají na křupavém pečivu, během chvíle z nich však vykouzlíte třeba i lahodnou pomazánku. Kromě toho se výborně hodí do těstovinových salátů či rybích karbanátku. Pochází z pobřeží Maroka, kde má jejich lov mnohaletou tradici.
Sardinky ve vlastní šťávě a jejich výhody
- jsou kvalitním zdrojem bílkovin
- ve 100 g obsahují 21,7 g bílkovin a 2,2 g tuku
- mají praktické balení
- pochází z Maroka
- hmotnost pevného podílu je 90 g
- jsou ideální na cesty
- hodí se do pomazánek, salátů nebo karbanátků
Složení
Sardinky (Sardina pilchardus) 72 %, voda 27 %, sůl.
Tabulka nutričních hodnot
Nutriční hodnoty | 100 g ** | *RI |
---|---|---|
Energetická hodnota | 462 kJ/ 109 kcal | 5,5 % |
Tuky | 2,2 g | 3,1 % |
z toho nasycené tuky | 0,9 g | 4,5 % |
Sacharidy | 0,7 g | 0,3 % |
z toho cukry | 0,1 g | 0,1 % |
Bílkoviny | 21,7 g | 43,4 % |
Sůl | 0,64 g | 10,7 % |
* Referenční hodnota příjmu průměrné dospělé osoby (8400 kJ / 2000 kcal).
** Pevný podíl
Upozornění
Uchovávejte na suchém a chladném místě. Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření spotřebujte nejlépe v ten samý den nebo uchovávejte v uzavřeném obalu v chladničce maximálně 48 hodin.
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny ve složení tučně.