VÝPRODEJ SKLADOVÝCH ZÁSOB: zde můžete najít výprodejové produkty

x

Kompava ES-sweet 4:1 200g

0/5 (0 hlasů)

0/5 (počet: )
Kompava

KOMPAVA ES-sweet je stolní náhradní sladidlo na bázi erythritolu a glykosidů steviolu z čistě přírodních složek.

KOMPAVA ES-sweet je stolní náhradní sladidlo na bázi erythritolu a glykosidů steviolu z čistě přírodních složek.

Výrobce:Kompava
Kód:
Dostupnost:
Není skladem (info)
Nakupte ještě za 2 758 Kč a budete mít dopravu ZDARMA.

Kombinace 2 přírodních látek erythritol a glykosidů steviolu má náhradní sladidlo KOMPAVA ES-sweet příjemný chuťový profil, bez nahořklé příchuti typické pro sladidla získané ze stévie (velmi jemná příchuť lékořice) s postupným sladivých vjemem doznívajícím delší dobu as jemným chladivým efektem, který je typický pro erytritol.
Neovlivňuje chuť nápojů ani jídel a je vhodný pro doslazení nápojů a potravin, vaření i pečení.
Sladidlo má nízký glykemický index, nezvyšuje hodnotu cukru v krvi a tím je přístupné i pro diabetiky. Má velmi nízkou energetickou hodnotu, což dává příležitost pro použití při sníženém energetickém příjmu.


Výhody náhradního sladidla:
- Velmi jednoduché dávkování (jako jemný krystalový cukr), sladivost v poměru s cukrem 4: 1, 4x sladší než cukr
- 1 odměrka 1g = 1 kostka cukru nebo 4 g krystalového cukru
- Nízká kalorická hodnota, 1 g / 0,2 kcal, vhodná pro redukční diety a pro štíhlou linii
- Příznivý vliv na zuby-nezpůsobuje zubní kaz, má antibakteriální a antivirový účinek v ústní dutině, omezuje tvorbu zubního plaku, zubního kamene, především u dětí. Zamezuje tvorbě kvasných procesů v ústech, omezuje záněty dásní, nepříjemný zápach z úst, vznik aft
- Nezvyšuje hladinu cukru v krvi, je vhodné sladidlo pro diabetiky se zároveň podpůrnou činnost na vylučování beta buněk inzulínu slinivkou
- Má velmi nízký glykemický index (GI = 0) ve srovnání se sladidly jako sacharóza, fruktóza, xylitol, maltitol
- Výhodná cena ve srovnání s jinými přírodními sladidly
- Pozitivní podporuje trávení
- Sladidlo nemá kyselinotvorné schopnost a tím nemá vliv na rozmonožovanie a růst kvasinek a celkové zakyselení organismu
- Při kynutí těsta nemá vliv na růst a rozmnožování kvasinek
erytritol:


Polyolové sladidlo / cukrový alkohol, který se vyrábí fermentací glukózy, není hydroskopický, má výbornou stabilitu a trvanlivost, nekaramelizuje při zvýšené teplotě, maskuje nahořklou chuť glykosidů sterolů (extraktu ze stévie). Používá se jako objemová látka pro výhodné a bezproblémové dávkování.
- Sladivost: 0,7% ve srovnání se sacharózou (sladivost 1), jemně krystalická forma
- Kalorická hodnota: 0,2kcal / g
- Chuť: čistá bez nežádoucích příchutí s jemně mentolovým nádechem, vynikají do osvěžujících nápojů
Status: přírodní sladidlo, bez laxativního účinku. Jako jediný z polyalkoholů se vstřebává v tenkém střevě az organizmu se vyloučí močí v nezměněné formě do 24 hodin (vyšší zažívací tolerance, bakterie ji neumí strávit a převést na plyn), nezpůsobuje nadýmání a průjmy, neovlivňuje hladinu cukru v krvi, má nulový GI , není metabolizován ústními baktériemi a proto se nepodílí na vzniku zubního kazu.


Zdroj: ovoce (žlutý meloun, hrušky, hroznové víno,), fermetované potraviny (pivo, sýry).


Glykosidy steviolu:
- Získávají se z listů přírodní rostliny Stevia rebaudiana Bertoni. Sladké složky rostliny tvoří diterpenové glykosidy steviolu. Nejvíce zastoupený glykosid je steviosid, rebaudiosid A a ostatní složky.
- Sladivost je 250 - 300 násobek sacharózy, má nulovou kalorickou hodnotu, dobrou rozpustnost, nepodléhá fermentaci, v lidském organismu se nerozkládá a nepodléhá metabolismu. Nerozkládá se ani při při teplotách do 250 ° C, je pH stabilní.
- Chuť: mírně nahořklou, která se maskuje s jiným náhradním sladidlem. Z hlediska nutričního složení, chutě a kalorické hodnoty je nejvhodnějším objemovým plnidlem erythritol, který je chuťově nejvíce podobný cukru. Je vhodné sladidlo pro diabetiky a ty, kteří mají karbohydrátovým dietu.
Extrakt ze stévie zlepšuje citlivost na inzulín, podporuje produkci inzulínu, čímž pomáhá eliminovat cukrovku a metabolický syndrom. Má schopnost oduct od závislosti na cukru.


Dávkování náhradního sladidla:
1 odměrka (1 g) odpovídá 4 g cukru.
Podle nařízení EU je doporučená denní dávka na extrakt ze stévie je 4mg / kg tělesné hmotnosti na den.


Použití:
Na slazení teplých a studených nápojů, na vaření, pečení, zavařování jako náhrada za cukr.
Složení: sladidla: erytritol a glykosidy steviolu získané z extraktu z listů stévie
- (Stevia rebaudiana Bertoni) (rebaudiosid A 97%).

 

NutričnÍ hodnoty

 

100 g

 

1 g/1 dávka

Energetická hodnota

82,32 KJ/ 19,6 kcal

0,82 KJ/ 0,2 kcal

Bílkoviny

0 g

0 g

Tuky

0 g

0 g

Sacharidy

0 g

0 g

Polyoly

98 g

0,98 g

Rebaudiozid A (97%)

2 g

0,02 g

Upozornění:

Nevhodné pro děti do 3 let, těhotné a kojící ženy. Nadměrná konzumace může vyvolat projímavé účinky. Erythritol je poměrně dobře snášen, neměli by ho však používat lidé se zánětlivými střevními chorobami. Neobsahuje žádné sacharidy, laktózu, GMO, kvasnice, lepek, mléko, barviva ani konzervační látky. Stanovená doporučená denní dávka se nesmí přesáhnout. Výrobek se nesmí používat jako náhrada pestré stravy. Po otevření obal pečlivě zavírejte. Nevystavujte přímému slunečnímu světlu. Skladujte v suchém prostředí, v dobře uzavřeném obalu při teplotě od 10oC do 25oC, mimo dosah malých dětí.


OBLÍBENÉ ZNAČKY

MenuX

Provozovatel webu : TOM PLUS s.r.o. , se sídlem Kasárenská 25 , 94001 Nové Zámky , IČ: 46734112, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím